iNiCi     manifest   adhereix-te   documents premsa municipis 13-D
           

LA PREGUNTA PRUDENT

Revista Els Porxos. Montbrió del Camp

Pregunta prudent del núm.32


- Què et sembla que Montbrió s’adhereixi a la consulta per la independència del proper 13 de desembre?


Joan Altés (77 anys)

Hi estic totalment d’acord, no solament a demanar-ho, sinó que ja ho hauríem de ser.


Josep Coll (52 anys)

Primer de tot dir que estem en un país que per fortuna tenim democràcia i dintre d’aquesta democràcia tenim un ventall de possibilitats politiques molt àmplies. Que les persones puguin expressar les seves opinions lliurement sense que això representi cap afronta a ningú és molt correcte i més tenint en compte a nivell polític que Convergència més Esquerra Republicana, que representen més del 50% de l’electorat d’aquest país, donen suport a aquestes consultes populars, que són un globus sonda, ja que no tenen cap valor legal ni són vinculants a dia d’avui.


Josep M. Virgili (55 anys)

Em sembla molt bé que es faci, perquè encara que no tingui cap efecte administratiu, sí que és molt útil per prendre consciència de la possibilitat d’arribar a la independència i a més a més permet de constatar el desig real de la gent d’assolir aquesta independència. El que caldrà fer un dia és proclamar la independència des del Parlament de Catalunya per tal que sigui efectiva.


Joan Piñol (70 anys)

Per un nacionalista català i per un demòcrata només hi ha una resposta. Totes les nacions tenen dret a l’autodeterminació.


Esteve Folch (54 anys)

Ho trobo bé, perquè d’entrada com a català que em sento és una pregunta que m’agradaria contestar i que em fessin de la manera que es vol fer, en un referèndum que sigui o no vinculant, però que reflecteixi el pensament dels que pensem que Catalunya ha de ser un país independent. Penso que l’ajuntament hi hauria de donar suport, si és que és un ajuntament democràtic. Aquest seria el resultat d’una manera de fer democràtica, independentment del resultat que hi pugui haver. M’agradaria encoratjar tots els montbrionencs i montbrionenques i tots els regidors i regidores de l’ajuntament en especial, perquè fossin capaços de donar-hi suport, independentment del que pensin, com a opció democràtica que és.