iNiCi     manifest   adhereix-te   documents premsa municipis 13-D
           

l'Ajuntament de Montbrió diu NO a les consultes independentistes

El passat dilluns 26 d’octubre el grup d’ERC va entrar al ple de l’ajuntament una moció de recolzament a la Consulta sobre la independència de Catalunya, que és farà a Montbrió i a més d’un centenar de poblacions del País.

En primer lloc el regidor d’ERC, Pere Francesch, va llegir la moció, a continuació l’alcalde Francisco Javier Escoda va prendre la paraula per argumentar “una mica” quin seria el seu vot: “Jo com a alcalde he de votar que no, a títol personal el meu vot podria ser o no un altre” i acte seguit es va procedir a la votació. Vots en contra: 5 (CiU + PSC), vots a favor: 3 (ERC) i abstencions: 1 (CiU).

CiU per primera vegada trencava el vot en grup, és a dir, va donar llibertat als seus regidors per votar el que personalment volguessin, i així ho van fer. Els motius de votar en contra i abstenir-se són incògnita perquè no ho van argumentar.

ERC, que presentava la moció, era d’esperar que votaria a favor. A favor de realitzar la consulta, i a donar opció al poble a exercir el seu dret a decidir.

El PSC va ser qui més va argumentar el seu vot negatiu, ho va fer des de la desinformació sobre aquest tema, parlant d’oïda, desacreditant no només la consulta sinó a totes aquelles persones i entitats que l’impulsen a Montbrió. Això sí, entre mig d’aquestes acusacions, la regidora Carme de la Fuente va tenir temps de llegir el manifest que el seu partit ha redactat per l’ocasió , és a dir, elogiant els governs ZP i Tripartit, l’Estatut i el nou finançament, però fent poca o nul•la referència a les consultes, tema que ens ocupa.

Així doncs l’Ajuntament de Montbrió formalitzava el seu NO recolzament a les consultes i a la Comissió Organitzadora.

Tot i no tenir aquest suport, Montbrió Decideix tira endavant la consulta, entenent que aquesta neix del poble i pel poble, per tant el proper dia 13 de desembre us animem a participar i a dir-hi la vostra a través del vot.