iNiCi     manifest   adhereix-te   documents premsa municipis 13-D
           

QUÈ ANEM A FER EL 13 DE DESEMBRE?

CONSULTA POPULAR: MONTBRIÓ DECIDEIX

Un grup de montbrionencs i montbrionenques hem decidit donar suport a la consulta sobre la independència de Catalunya. Aquest grup obert a tots els veïns, sense distinció d’ideologies, volem fer partícips del nostre entusiasme a tot el poble de Montbrió del Camp, perquè el 13 de desembre anem a votar en un exercici d’autoestima i de llibertat democràtica.


Hem creat la comissió Montbrió Decideix formada per un grup de persones que volem tirar endavant la consulta per a la independència a Montbrió del Camp.

Montbrió Decideix volem que tots els residents, censats a Montbrió majors de 16 anys i que acreditin documentalment i de manera fiable la seva residència votin lliurement. Montbrió Decideix no diem a ningú el què ha de votar, faltaria més. No excloem a ningú totes les opcions hi tenen cabuda: federalisme, sobiranista, nacionalista (espanyol o bé català) ... són correctes i en conseqüència es pot votar sí, no, o bé en blanc.


Creiem que potser no s’ha entès quina és la veritable qüestió: votar democràticament amb totes les garanties. Aquí si que no admetem excuses de ningú, ni de cap partit o bé entitat; votar és la qüestió vertaderament important.


Volem explicar-nos una mica més. El grup municipal d’ERC, a través dels seus regidors va presentar una moció a l’Ajuntament per demanar suport per a realitzar la consulta popular, no per a votar en cap sentit (el vot és secret i lliure i no admet pressions malicioses). El ple format per regidors de CIU, PSC i ERC democràticament va dir que no a Montbrió decideix i en conseqüència no se’ns vol ajudar, ni donar suport a fer la consulta popular.(NO se’ns deix participar a la Fira d’Entitats, no se’ns deix utilitzar la via pública de la Pç. Baix Camp ni la Placeta Mestre Carceller, no ens cedeixen les urnes ni la cabina de vot secret,...)


Montbrió decideix es pregunta com pot ser, que el màxim òrgan de representació democràtica del poble, el ple de l’Ajuntament, no entengui el què se’ls hi estava demanant i després alguns se’n vulguin excusar de manera partidista i poc montbrionenca. Voleu fet més democràtic que preguntar els ciutadans què pensen? Com pot ser que es negui democràticament a donar suport a una consulta popular, no es demanava als regidors els seu vot personal, es demanava el dret de tots els montbrionencs i montbrionenques a poder expressar-se lliurement, cadascú segons consciència votarà l’opció més satisfactòria.

Feta la votació al ple, és clar, condiciona les justificacions i el PSC la que fa al seu butlletí és un acte de veritable por democràtica. De què tenen por? d’expressar-se, de deixar que el poble de Montbrió digui la seva. No tinguin por i exerceixin la llibertat.

El que fa el PSC al seu butlletí és política, política de la por, ni tant sols han volgut acceptar la invitació que la comissió Montbrió decideix els hi va fer per poder informar-los de tots els detalls de la consulta, de la qual en parlen sense cap tipus de coneixement. Quan no es vol entendre ni escoltar és molt difícil actuar en conseqüència i fàcil escriure proclames que dicta el partit i no el sentiment montbrionenc , ni el democràtic.

També volem aclarir que el que estem fent és política, per si algú encara en té dubtes, en el sentit més honrat de la paraula. Volem fer participar a tot el poble, no només a uns quants que pensen com nosaltres, volem que com hem dit abans tots ens pugem mirar a la cara i decidir el nostre destí nacional en llibertat.

Volem recordar que el sentiment de poble, de montbrionencs és important, tan que la comissió Montbrió Decideix deixem de banda opinions i sentirs polítics diferents i posem la consulta per davant dels partits i entitats. Només demanem el suport per fer la consulta, perquè els montbrionencs i montbrionenques exerceixin el seu dret a expressar-se democràticament. No es demana res més: donar suport a realitzar la consulta, a preguntar.


Com ho farem? Amb transparència, amb els mitjans tecnològics necessaris per demostrar que és una consulta neta. Validant les identificacions perquè no sigui possible votar en dos llocs diferents.

Les entitats o partits polítics que dubtin poden enviar observadors per controlar tot el procés, el que fa falta és precisament gent implicada.

No diu el PSC de Montbrió que estan presents activament a entitats, li demanem doncs, que estigui present a la consulta de la qual posa en dubte la fiabilitat, o que sigui una farsa; o és que el seu partit no els hi deixa fer? Com a montbrionencs i montbrionenques poden participar i votar, endavant , unim en lloc de separar. Veniu a controlar i a votar, us esperem.


Per a tranquil·litat de tots els votants i els no votants, es faran xerrades informatives, es farà propaganda, a les entitats o partits que vulguin els explicarem els procediments i les finalitats.

Els interventors podran ser membres de les forces polítiques representades al consistori (inclús les que democràticament van negar només el dret a preguntar, no a contestar la pregunta) o bé externs: un alcalde o un regidor d’un poble veí, un exalcalde, una persona de prestigi intel·lectual, artístic, científic...


Benvolguts convilatans/nes, Montbrió Decideix vol fer la feina ben feta, no vol sembrar dubtes. El 13 de desembre més de 600.000 catalans i catalanes de 150 pobles d’arreu de Catalunya podran exercir el seu dret a vot, a decidir, a ser preguntats i contestar. Entre el mes de febrer i abril del 2010 continuaran les consultes a més pobles i ciutats.

Montbrió del Camp, Vilaplana, Almoster i Maspujols preguntaran al Baix Camp. No estem sols.

Montbrió del Camp no ha de deixar passar aquesta oportunitat i cal que expressem lliurement la nostra voluntat i fem de llavor perquè se sumin a les consultes moltes viles i ciutats de Catalunya.

Comissió Montbrió Decideix