iNiCi     manifest   adhereix-te   documents premsa municipis 13-D
           

És quan sento que hi veig clar

Montbrió Decideix va encetar fa unes setmanes una sèrie de contactes amb totes les entitats i associacions, formacions polítiques, comerços i empreses del poble, sense cap tipus d’exclusió, per presentar-nos com a Comissió, explicar el projecte i convidar-los a adherir-se.


La resposta ha estat positiva. En general han tingut la gentilesa d’escoltar-nos, i després amb tota llibertat han expressat la seva postura. No és el cas del PSC de Montbrió del Camp, que ha rebutjat la invitació amb una sèrie de mentides i acusacions.


Els veïns i veïnes de Montbrió segurament heu rebut a les vostres llars l’últim número del butlletí local del PSC de Montbrió, en el qual fan referència a la consulta sobre la independència de Catalunya i a la comissió Montbrió Decideix.


El PSC de Montbrió desconeix qui organitza la consulta, qui forma part de la comissió organitzadora, quin procés s’està seguint, quin reglament regirà la jornada electoral, quines garanties legals hi ha en tot el projecte, etc, etc, etc,... ho desconeix simplement perquè a més de tancar les portes al dret d’expressió als seus convilatans, s’ha negat a informar-se.

És cert que va assistir a una reunió amb la resta d’entitats i formacions polítiques, però va ser una reunió merament informativa, on encara no hi havia ni tant sols creada la comissió organitzadora i l’acte era organitzat pel Lluert i un grup de gent a títol individual, on com a única informació es disposava d’una PROPOSTA de protocol organitzatiu.


Ha plogut molt des d’aquell dia, s’ha creat una comissió organitzadora sorgida de convocar a tot el poble, s’ha passat d’una PROPOSTA de protocol a protocols específics per a temes concrets (vot anticipat, reglament de la jornada electoral,...). Informació que el PSC no ha volgut saber i de la qual parlen amb lleugeresa.


Montbrió Decideix mai a negat que la consulta sobre la independència de Catalunya sigui una qüestió política, evidentment que ho és. Però d’una política que va més enllà de Montbrió del Camp, una política de País que no entèn de retrets i oportunisme entre partits locals.


Les entitats i associacions lliurement han escollit donar suport o no a aquesta iniciativa, és a dir, recolzar que una consulta com aquesta és pugui fer a Montbrió, independentment del resultat que en pugui sortir. Que membres del PSC de Montbrió formin part d’unes entitats que s’han adherit i no ho acceptin, en cap cas és crear friccions, som o no demòcrates?


Tots podem formar part de Montbrió Decideix, siguem independentistes o no. El PSC de Montbrió va estar i està convidat a formar-ne part i participar en tot el procés de la mateixa manera que qualsevol altre entitat o persona.


El sistema de votació, documents acreditatius, protecció de dades, etc. són temes dels quals s’informarà a la població, no obstant, si algú vol consultar aquesta informació pot fer-ho al web oficial de la coordinadora sobre les consultes www.referendumindependencia.cat o en molts dels webs de les poblacions que organitzen la consulta.


Hem preparat una sèrie d’actes, i material divers per informar i animar-vos a participar. Us convidem a participar d’ells directament.


Tot plegat és ben senzill, es formula una pregunta a la ciutadania i aquesta respon lliurement amb un sí, no o en blanc. No hi ha més, és un acte legal i democràtic.


Per qualsevol cosa podeu contactar amb nosaltres enviant un correu electrònic a montbriodecideix@gmail.com


Ànims, participeu i decidiu per vosaltres mateixos.


Montbrió Decideix
Podeu consultar la nostra invitació i la seva resposta.