iNiCi     manifest   adhereix-te   documents premsa municipis 13-D
           
Des de Montbrió Decideix volem agraïr a tots els montbrionencs i montbrionenques que el dia 13 vareu exercir el vostre dret a vot, a totes les entitats, comerços i empreses i sobretot a tots els que a títol individual heu recolzat la iniciativa.

Valorem molt positivament la participació, hem superat les expectatives que ens havíem marcat. Tot i no comptar amb el suport de l'Ajuntament i amb una campanya per part d'alguns de boicot i desprestigi i el mal temps que va fer diumenge, 547 persones varem participar de la consulta.

Amb un 31,34% de participació Montbrió ha decidit, i ho ha fet amb un 96,34% a favor de la independència, amb un 2,56% en contra i amb un 1,10% en blanc.

El nostre poble va allotjar des de dissabte els dos observadors internacionals, Haritz Salaberria alcalde de Lezo (Euskal Herria) i Barbara Klotz diputada de la regió del sud del Tirol italià. A les 9 del matí van ser els encarregats de precintar les urnes abans de l’inici de la consulta, al mateix temps que constataren que els electors no estiguessin pressionats i que es votés amb la documentació necessària. Durant tot el diumenge vam comptar amb Gabriel Ferrer com a interventor de part d’Òmnium Cultural.

Montbrió Decideix tenia preparats una sèrie d’actes per dur a terme durant la jornada, els quals es van veure afectats pel fred i la pluja, tot i així l’ambient festiu i de participació no va decaure durant les més de 12 hores que va durar la consulta. Cap al migdia es va assolir el moment de més participació coincidint amb el vermut popular i l’actuació dels Cop de Cap de Cambrils. Els que es va acostar al nostre local va poder adquirir a “Ca la Kiki” algun dels productes que vàrem editar per finançar la consulta.


Fins a Montbrió es van acostar representants de poblacions veïnes –Riudecanyes, Riudoms, Cambrils, Falset, Porrera, Els Guiamets, Gratallops, entre altres- per observar i establir contactes amb la Comissió Montbrió Decideix per tal d’organitzar futures consultes a les seves poblacions.

El 13 de desembre varem situar el nostre municipi al mapa, prova d’això va ser la gran afluència de mitjans de comunicació que es van acreditar per cobrir la notícia (en podeu veure un recull al bloc montbriodecideix.blogspot.com).

El nostre torn ja ha passat, ara és el d'aquells municipis que també volen consultar als seus veïns i veïnes per saber quina és la seva opinió sobre el futur polític de Catalunya.

El 13 de desembre Montbrió, tot i no comptar amb el suport i la col·laboració de l’ajuntament i no disposar dels mitjans tècnics i materials com en qualsevol convocatòria electoral, va demostrar que creu i exerceix la democràcia més directa.


Moltes gràcies!

Comissió Montbrió Decideix